Saturday, March 12, 2011

Düsseldorf - Köln

Niisiis .. reede 4.märts kell 15.00 hakkasin ma WoS'ist (World of Sports) suunduma Düssekasse oma carpooliga. Siin suht tavaline, et inimesed võtavad võõraid inimesi peale, kes siis neile bensiini raha maksavad. Suteliselt hea mõte ju :)
Meie reisiseltskond

Kohale jõudsin Düssekasse alles kell 8 õhtul. On sinna ju ka üle 500 km. Piin, selline piin sellist maad autoga sõita. See naine, kellega sain on pärit Californiast, aga ta on juba 5 aastat Saksamaal elanud. Tal on Saksa mees ja ta sõidab iga nädal WoSist Düssekasse ja sealt tagasi - 1000 km nädalas. Appi, ma pigem kasutaksin ICE ronge :) kallid küll, aga tunduvalt kiiremad ja mugavamad.

Reede õhtul käisime ja jalutasime natuke mööda Rheini jõe promenaadi (suhteliselt külm ja pime oli) ning siis maandusime vanalinna kära rohkes karnevali möllus. Ohjah tänavad täis kostümeeritud inimesi, kes kõik lällavad ja pubid olid ka kõik puupüsti täis. Lõpuks õnnestus meil leida üks kohaliku pruulikoja esinduspubi Zum Schlüssel - Düsseldorf Altstadt. Niisiis ainuke õlu, mis selles pubis serveeriti oli siis see samune Zum Schlüssel mis oli tume ja raske ehk siis korralik koduõlu. Aga meeleolu oli pubis võrratu, vanad ja noored koos kõik pidutsesid. See, et vanad ja noored ühtedes peokohtades käivad, pidi Saksas suhteliselt tavaline olema. Ja seda oli ka näha, vanusest hoolimata käis tants-ja-trall. JA karneval on nende jaoks TÕELISELT TÄHTIS sündmus, nad isegi tellivad oma karnevali kostüüme Hiinast :)
Jõe promenaad

Laupäev, jalutuskäik mööda Königsalleed. Käisime Kaisaga kõik butiigid läbi, alustades Chanelist ja lõpetades Pradaga. Ja inimesed käivad koertega poes?!?!?! Nii lahe, Eestis küll sellist asja ei ole. Isegi jumala rahulikult astuvad oma mitsuga Guccy poodi sisse ja lahe nih. Nägime isegi ühte vanameest kellel oli koer lapsekärus. Maailm on igasuguseid täis. Küllap oli tal pikka jalutuskäik ja arvas, et koer ei pea vastu.
Keskpäevane õlle, välirestos

Edasi jätkus jalutuskäik Altstadt'is natuke poode, natuke pubisid, natuke currywursti ja elu ongi lill. Kusjuures Düsseldorf on nii väike linn, st vaatamisväärsuste osa on nii väike, et seal ei olegi vanalinnas palju teha, ühepäevaga saab läbi käidud. Õhtul pidasime hotellis väikest pidu mit Käsekuchen und Rum Cola. Ja panime paika, et pühapäevast karnevali möllu lähme Kölni nautima.
Väike Käsekuche neegrimusi'st küünlaga

Mõeldud tehtud, peale meeletult maitsvat hommikusööki võtsime suuna raudteejaama, et rongiga Kölni põrutada - 30 EUR grupipilet, millega siis neljakesi Kölni ja tagasi saime. Mõnus.
Stiilinäited Düsseldorfi rongijaamast


Köln oli rahvast täis ja kõik see mees oli riietunud igasugustesse kirevatesse kostüümidesse. Meeletu. Jalutasime, nautisime päikest ja ilusat ilma, kohalikku õlut ja karnevali paraadi. Kusjuures asja võlu on selles, et nad kõik karjuvad "Karamelle-karamelle" ja siis karnevali paraaditajad viskavad pealt vaatajasse komme. Andri pidi oma õe pojale rääkima, et Saksamaa on selline maa, kus loobitakse tänaval komme :) ... me siis ka kõik neljakesi rabasime, mis rabada andis, taskud, kilekotid punni. Ausalt öeldes mul need kommid siiamaani kotipõhjas vedelevad, osa viisin tööle, aga jah, egas kui komme ei söö, siis pole mõtet neid krabada ka.

Karnevalil Kölni tänavatel
Köln Dom

Köln oli väsitav, ja minu külalised lahkusid kell 3 öösel hotellist, niiet hotelli tagasi, tuttu ja kuigi plaanisime minna Jaapani linnaossa õhtust sööma, oli uni siiski magusam.
Kölni Hauptbahnhof'is peale karnevali

No comments:

Post a Comment